La CUP d’Olot vol que l’ajuntament vetlli per la igualtat d’oportunitats als centres educatius

A les portes de l’escola Malagrida d’Olot la Candidatura d’Unitat Popular ha presentat les seves propostes en l’àmbit educatiu. La CUP d’Olot veu  l’educació com un element transversal, que està present en totes les àrees del seu programa. Per això creuen que cal impulsar accions polítiques per la igualtat i el respecte a la diversitat a les escoles.

Aisata Gumaneh – Número 6 llista CUP Olot: Hem de treballar per la igualtat d’oportunitats als centres educatius. Cal recollir dades per saber quants nens no tenen tot el material necessari o no poden anar de colònies. A partir d’aquí cal pensar i repensar quins recursos necessitem com a ciutat per treballar per la igualtat d’oportunitats reals.


En aquesta línia proposen la creació d’una Escola de Noves Oportunitats per a aquells joves que han quedat fora del sistema educatiu reglat.

 Aisata Gumaneh – Número 6 llista CUP Olot: Hi ha joves que es queden pel camí i amb aquesta iniciativa volem que puguin tenir una formació.

Els cupaires també volen potenciar l’escola bressol a través de la tarificació progressiva, un sistema que també estudiarien per a l’Escola de Música i l’Escola Municipal d’Expressió. També proposen altres mesures com revisar la zonificació d’escoles públiques, privades i concertades de la ciutat, així com els criteris de gratuïtat del transport escolar i el menjador en funció de la renda de les famílies.

x