Mig miler d’alumnes participen a la 14a edició de Cantània, aquest any sota el títol A de Brossa

Gairebé mig miler de nens i nenes de segon i tercer cicle de primària de 12 escoles d’Olot i comarca, han omplert el Pavelló Municipal d’Esports amb Cantània, un projecte musical educatiu que engloba cada any més de 50.000 nens i nenes de Catalunya.

Charlie Reixach, Institut Municipal d’Educació: És un projecte molt enriquidor amb la participació de tots els mestres de música que hi participen. Avui és el punt àlgid del projecte, la cantata, més de 400 nens cantant una cantata que ha estat composada expressament per la ocasió i que es fa arreu de Catalunya.


Cantània, que aquest any porta per títol A de Brossa, està inspirada en la poesia brossiana i commemora el centenari del naixement del poeta. Ha estat escrita pel compositor Eduard Iniesta a partir dels poemes de Joan Brossa i Miquel Desclot i amb la dramatúrgia de Marta Gil.

La cantata, que va arribar per primer cop a la Garrotxa l’any 2005, és una activitat organitzada conjuntament per l’Institut de Cultura d’Olot, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut i l’Auditori de Barcelona, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Garrotxa i el Departament de Cultura de la Generalitat.