Un centenar d’olotins i olotines recreen ‘La Càrrega II’ de Ramón Casas a la Nit dels Museus

El Museu de la Garrotxa va sumar-se, aquest cap de setmana, a la Nit dels Museus. Un esdeveniment cultural per commemorar el Dia Internacional dels Museus, on diverses institucions i museus de tot el món obren les seves portes de manera gratuïta i en un horari especial.


La recreació de la càrrega de Vic, a càrrec del fotògraf Jordi Puig i aprofitant el centenari de l’arribada del quadre original a Olot, va ser una de les activitats més espectaculars de la nit. L’acció artística va reunir a gairebé un centenar d’olotins i olotines al pati de l’Hospici per convertir-se en protagonistes de “La Càrrega II” una versió de “La Càrrega” que Ramón Casas va situar a la plaça major de Vic l’any 1910.

Jordi Puig, fotògraf: Hem fet una reproducció, ens hem convertit en personatges d’un quadre. Penso que com a experiència d’estar en el lloc, després el quadre que el reproduït, reivindicant l’altre versió de la càrrega, no la d’Olot sinó la reproducció de “La Càrrega” de Vic i em fa molta il·lusió que aquesta obra es quedi aquí al museu, compartint espai amb l’altra.

La nit dels museus va acabar a la Garrotxa, amb un èxit de participació que va sumant any rere any.

 

Imatge cedida per Carles López (Mandalavideo)

Deixa un comentari