El futur govern d’Olot, més obert que mai

Davant la improbabilitat que de les urnes en surti una majoria absoluta durant el debat l’atenció també estava posada en els pactes post electorals. La pregunta es va guardar pel final. Totes els candidats van ser bastant clars.


Tot fa pensar que per formar un govern a Olot caldrà pactar. Aquesta és la conclusió que se’n desprèn de les respostes del debat electoral. Els candidats de la CUP i Olot en Comú-Podem van ser els més directes. Xavier García vol intentar el pacte d’esquerres que no va ser possible ara fa quatre anys.

Sí es torna a donar aquesta circumstància, que espero que sí ara, i nosaltres tenim més força doncs aquesta possibilitat serà més gran.

Lluís Riera, de la CUP, també va ser molt clarificador. Volen un canvi i aquest passa per no pactar amb Junts per Catalunya i el PSC, les dues forces que han governat els darrers anys a Olot.

Ni Junts per Catalunya ni PSC

La candidata d’Esquerra va parlar de transformar la ciutat. Anna Barnadas prioritzarà les coincidències programàtiques però descarta les forces que no apostin per l’autodeterminació.

I per tant, amb totes aquelles forces que tinguin com a mínim l’autodeterminació com a concepte clau pel model de país

Josep Berga ha concretat les opcions de Junts per Catalunya. Compromís amb Olot i amb l’1 d’Octubre, i això exclou el PSC.

No formarem govern amb cap partit polític que no reconegui el dret a decidir dels catalans, lamentablement en aquests moments el PSC és un d’aquests grups i per tant sí que tancaríem les portes a pactar amb el PSC o amb algun dels que es presenta per primera vegada i entrés, tampoc, i en canvi estaríem disposats a formar govern amb qualsevol altre grup.

En el seu torn el candidat del PSC ha retret a Junts per Catalunya que fa quatre anys sí van demanar pactar. Josep Guix s’ha mostrat dolgut pel tractament de finals del 2017 i ha evidenciat el distanciament.t

Fa quatre anys ens van venir a buscar per formar govern, i nosaltres pensàvem el mateix, no hem pas canviat, que quedi clar. Pe nosaltres són importants els programes perquè volem treballar per la ciutat per tant ens sembla que en funció dels programes podem pactar o no. Ens agradaria, en tot cas i depèn del resultat de diumenge, fer un pacte de progrés a la ciutat.

Això sí, cap dels partits va parlar de la possibilitat d’un govern en minoria, que seria possible només amb el suport en la investidura. L’aritmètica doncs decidirà el futur govern d’Olot, que està més obert que mai.

Deixa un comentari