Càritas Garrotxa alerta que hi ha un 10% de garrotxins en risc de caure en situació de pobresa extrema

Càritas Garrotxa segueix posant l’accent en els casos d’exclusió social i vulnerabilitat que hi ha a la comarca. Tot i que els indicadors socials d’integració s’han igualat respecte els nivells previs a la crisi, el balanç que fa l’entitat del 2018 segueix presentant xifres preocupants: d’una banda, Càritas alerta que hi ha un sector de la població que és pobre de forma continuada; però l’entitat també avisa que malgrat la millora del mercat laboral, 1 de cada 10 garrotxins es troba en perill de caure en situació de pobresa extrema.

Carles Oller, president Càritas Garrotxa: “Hi ha molta gent que viu en situació no precària, però necessita ajuda, i això comporta patiment. Un segment d’un 10% de la població que no està en situació de vulnerabilitat, però que pot entrar-hi i sortir-hi per circumstàncies externes.”


Sobre l’acció de Càritas Garrotxa, entre les més de 3.000 atencions que fan a l’any detecten moltes demandes relacionades amb feina i habitatge, a més d’ajuts, tràmits o acollida a persones nouvingudes. Però cada vegada hi ha més dones que acudeixen a l’oficina pels seus serveis.

Josep Lorca, coordinador Càritas Garrotxa: “Ha crescut un perfil molt feminitzat, de dona estrangera, estereotipada, amb baixes competències. Volem posar l’accent aquest any aquí intentant promoure espais de treball protegit i processos adaptats a aquests perfils.”

Per a aquest 2019, Càritas Garrotxa té un pressupost previst de 229.000 euros per a les seves accions, però demana suport econòmic a les administracions i a la societat per tal de poder cobrir els serveis que presten: l’any passat, van tenir un balanç negatiu de 7.000 euros. Tot i això, la feina feta pels dos-cents voluntaris que treballen pel funcionament de l’entitat ajuda a mitigar la despesa i la pobresa social.

Deixa un comentari