Comença a rodar-se la sèrie ‘Westworld’ d’HBO a Besalú i les afectacions als accessos al nucli històric duraran fins divendres

Aquest dimecres han començat les gravacions de la sèrie internacional Westworld a Besalú. Fins divendres, hi haurà restriccions per accedir al casc històric de la vila comtal, però l’Ajuntament considera que els avantatges que comporta el rodatge de la producció de la plataforma HBO són rellevants.

Un grup de turistes vol entrar a Besalú pel pont medieval, però se’ls denega el pas; en un altre indret del municipi, un vehicle demana accedir al centre per seguir amb la seva rutina, i ha d’esperar perquè se li permeti l’accés. És la situació que es viurà a la vila comtal fins divendres, arran del rodatge d’un capítol de la sèrie Westworld, de la plataforma internacional HBO. Durant tres dies, Besalú és un poble italià ocupat pels nazis a la Segona Guerra Mundial. Malgrat les restriccions, l’Ajuntament considera que els avantatges del rodatge són beneficiosos: els comerços tenen compensacions per l’aturada de l’activitat, s’han creat lloc de treball per a l’ocasió, la sèrie promocionarà la imatge de Besalú arreu i també creixeran les arques municipals.

Lluís Guinó, alcalde de Besalú: “Hi haurà uns ingressos extraordinaris per a l’Ajuntament que ens aniran bé, per la cessió d’espais públics, les molèsties i per les taxes corresponents amb els criteris municipals.”

Això si, els turistes que visiten Besalú aquests dies hauran d’esperar a tornar en un altre moment de l’any per gaudir-ne, o bé esperar a veure el capítol de la sèrie.