Diumenge se celebra la Cames de Ferro, que definirà el Campió de Catalunya de Curses de Muntanya

La Vall d’en Bas tornarà a ser l’escenari diumenge d’un esdeveniment esportiu multitudinari: és la Cames de Ferro, la cursa de muntanya organitzada pel GECA d’en Bas i que corona el Puigsacalm. Enguany, la competició decidirà qui és el Campió de Catalunya de curses de Muntanya.

És una de les curses més dures del calendari d’atletisme de la Garrotxa, i torna aquest proper diumenge: és la Cames de Ferro al Puigsacalm, la cursa de muntanya organitzada pel Grup Excursionista Cultural i Alpinista de la Vall d’en Bas, solidària amb la Fundació Albert Bosch de Lluita contra les malalties infantils. El GECA repeteix l’esquema d’edicions anteriors, i esperen que les eleccions municipals no facin caure la participació. Aquest 2019, la Cames de Ferro ha estat escollida: aquí es decidirà qui és el campió català de Curses de Muntanya.

Hi haurà diversos recorreguts, un de 42 i un de 21 quilòmetres que passen pels paratges del Puigsacalm i l’entorn que rodeja la Vall d’en Bas. A més, hi ha circuits de 10 quilòmetres que porten als participants fins a Sant Miquel de Castelló, i per primer cop hi ha distàncies perquè els atletes de base puguin competir a la cames de ferro: des d’un traçat de 8 quilòmetres a un de realment curt perquè hi puguin competir els caganius.