JxCat Olot vol crear una Oficina de l’Energia i seguir impulsant el projecte Europace

Aquest dimecres Junts per Catalunya Olot s’ha centrat en energies i les propostes per fomentar un canvi. Una de les propostes més destacades és la creació de l’oficina de l’energia, que treballarà coordinada amb l’Oficina de l’Habitatge. Des d’aquesta oficina s’impulsarà, entre altres el projecte Europace.

Pep Berga, candidat Junts per Catalunya: Un projecte en el que vam començar-hi a treballar l’any 2017 però que en veurem els efectes i la seva aplicació a partir de l’any que ve i tornarà a posicionar a Olot a Europa i el món”


L’Europace va néixer als Estats Units i la prova pilot per estendre’l a Europa es farà a Olot amb finançament de la Comissió Europea. El projecte ja fa temps que es treballa i començarà a aplicar-se a l’octubre.

Pep Berga, candidat Junts per Catalunya: “Aplicar energies renovables en els domicilis particulars i trobar una manera efectiva per fer-ho i que tothom s’hi pugui avenir. Vam començar a treballar-hi Àmsterdam i Olot però finalment som Olot els que acabarem impulsat com a prova pilot una experiència que si acaba funcionant traslladarem a la resta d’Europa”

Jordi Güell: El projecte Europace el que farà es canalitzar finançament privat per inversions en habitatges plurifamiliars i unifamiliars. Te l’avantatge que ara el particular té dificultats per accedir al finançament d’inversions en matèria, no només d’eficiència energètica, sinó que nosaltres també ho vincularem a temes d’habitabilitat”

Així el projecte Europace volen que permeti ajudar a rehabilitar el parc d’habitatges d’Olot en col·laboració amb empreses locals. Junts per Catalunya també impulsarà la instal·lació de més punts de recàrrega de vehicles elèctrics i treballarà per ampliar la xarxa de bicicarrils per afavorir els desplaçaments a peu i en bicicleta.

x