El documental ‘Cisquet i el seu germà’ aconsegueix el finançament necessari amb una plataforma de micromecenatge

La Comissió Cisquet es centra en la recuperació de la memòria històrica de Francesc Serrat Pujolar, Cisquet, un jove republicà olotí que es va haver d’exiliar a la Guerra Civil i va ser molt actiu en la lluita contra el feixisme. La seva aportació a la resistència francesa de l’ocupació nazi i la seva entrada a Catalunya de nou amb un grup de maquis són exemples del seu compromís, i el franquisme el va acabar executant l’any 1946. Un grup de persones i entitats preocupades per la memòria històrica va engegar aquest 2019 diverses activitats per difondre la seva lluita, i una d’aquestes accions era la producció d’un documental sobre la seva figura.

Miquel Àngel Fumanal, President del PEHOC: “Fem participar persones i familiars en el reportatge, a més d’historiadors que coneguin el període. A partir d’aquestes entrevistes es forja el documental, on també hi haurà imatges antigues d’en Cisquet i diverses recreacions històriques per tal de poder fer-lo realitat.”


Per poder-lo realitzar, es va obrir un Verkami, que ja ha recollit els diners necessaris perquè sigui una realitat: 3.800 euros per un document que veurà la llum el proper mes de novembre. L’olotí Marc Planagumà serà l’encarregat de fer el documental sobre la figura d’en Cisquet.