Els Enfilats organitzen la novena edició de la Marxa dels Llenyataires de Les Preses

La Marxa dels Llenyataires de la Colla Els Enfilats de Les Preses arriba a la novena edició aquest diumenge: a partir de les set del matí, sortirà una excursió des de l’Escola la Bòbila que recorrerà punts emblemàtics del poble com el Volcà Racó, el Puig de Rocalladre, o el Coll de la Lleixera. Són 18 quilòmetres, amb dues parades per menjar, on es recorda la tradició dels presencs de pujar a la muntanya per recollir fusta per a fer foc.

Jordi Puigvert, organització Marxa dels Llenyataires Els Enfilats: “Es tirava la llenya des de dalt a Xenacs, i es recollia a Can Talaia, i per recordar aquests temps vam posar el nom de la marxa en honor als llenyataires.”


La Marxa espera prop de dos centenars d’excursionistes, però no és la única activitat del cap de setmana dels Enfilats. Dissabte, a les 10 del matí des de la Plaça Major i amb l’ajuda de les Àvies Remeieres i les persones responsables de la Cursa de la Dona, organitzen una sortida més senzilla fins el Parc de Pedra Tosca.

Jordi Puigvert, organització Marxa dels Llenyataires Els Enfilats: “Anirem pel carril bici fins al Parc de Pedra Tosca, que està espectacular, i hi haurà un refrigeri per a tots els participants.”

Les dues activitats, organitzades pels Enfilats, coincideixen amb la celebració de la Festa del Roser de Les Preses. Per a més informació, visiteu el web llenyataires.cat.

Deixa un comentari