Els candidats de la Vall d’en Bas volen la variant per Marboleny i divergeixen sobre el possible soterrament a Verntallat

El debat de la Vall d’en Bas va parlar de nombrosos àmbits de gestió municipals relacionats amb aquest gran municipi i es va iniciar amb la qüestió de la variant. El candidat de La Vall Plural i actual alcalde, Lluís Amat, assegura que la Generalitat torna a considerar l’opció per Marboleny, al terme municipal de les Preses, i els dos candidats hi aposten prioritàriament. Van mostrar postures totalment contraposades, però, sobre la possibilitat de soterrar la variant a l’altura de Verntallat si finalment passa per la vall.

Lluís Amat, Candidat La Vall Plural – AM: “Hem aconseguit que el traçat per la Marboleny estigui en consideració, nosaltres és un traçat que l’avalaríem perfectament. Volem la variant? No, més clar no ho puc dir. Ära, és cert que hi ha poblacions com Les Preses i Olot que pateixen unes conseqüències i hem de ser responsables. A partir d’aquí, 1+1 com a màxim i enganxat al que ja està creat, una part soterrada perquè no faci mal als veïns”

 

Toni Arimany, Candidat Junts per Catalunya La Vall d’en Bas: “La nostra opció és de Marboleny. La opció soterrada nosaltres hi estem totalment oposats. Allà hi tenim una escola i un barri i si ho fem soterrat tindrem problemes de fum i de contaminació. És totalment inviable fer-ho allà”

 

Lluís Amat, Candidat La Vall Plural – AM: “El fet de soterrar és que la pròpia associació de veïns de Verntallat es va marcar aquesta línia vermella”

 

Toni Arimany, Candidat Junts per Catalunya La Vall d’en Bas: “Si la fem soterrada haurem de fer uns murs de 12 metres i trenquem tots els aqüífers”