Les candidates de Sant Joan les Fonts confronten propostes sobre l’escola, taxes, impostos i participació

A dia d’avui el que és segur és que Sant Joan les Fonts tindrà una alcaldessa. Les dues candidates, la de Junts per Catalunya, Maria Vidal, i la de Sant Joan Plural, Isabel Rigat, que es presenten per primera vegada a les municipals, van confrontar propostes sobre l’acostament de l’administració als diferents nuclis, sobre taxes i impostos o sobre l’arranjament de l’escola Castanyer.

Maria Vidal, candidata de Junts per Catalunya Sant Joan les Fonts: “Serien els lavabos que calen posar al pati dels grans, l’arranjament dels terres de les zones de pas i de les aules o del pati interior”

 

Isabel Rigart, candidata de Sant Joan Plural – AM: “El que deia dels lavabos també hi estic totalment d’acord. També està previst millorar la seguretat a l’entrada i a la sortida de l’escola”

 

Maria Vidal, candidata de Junts per Catalunya Sant Joan les Fonts: “Cadascun dels nuclis que formen el nostre municipi han de tenir un punt d’atenció que faciliti la rebuda i pugui estar més fàcilment per a ells”

 

Isabel Rigart, candidata de Sant Joan Plural – AM: “Hem previst crear un punt a cada nucli amb un delegat que seria qui aproparia l’Ajuntament a aquest nucli. Sobre recollida d’escombraries, paguem més que a Olot; l’IBI també es paga més, i nosaltres el que intentaríem és equiparar [el cost] amb els altres municipis”.

 

Maria Vidal, candidata de Junts per Catalunya Sant Joan les Fonts: “Nosaltres el que volem proposar és no pujar els impostos, mantenir les bonificacions actuals que s’estan adreçant a la població, eliminar la taxa de desratització. Ho farem i ho volem fer perquè nosaltres toquem de peus a terra, perquè rebaixar tots els impostos ho voldrien portar molts programes electorals però hem de ser realistes”.

 

Isabel Rigart, candidata de Sant Joan Plural – AM: “No diem que l’any 2020 farem una rebaixa dels impostos extraordinària. Com ho farem? Molt fàcil, sense fer grans inversions i intenant no comprar més edificis”.