Els actuals equips de govern de Mieres i Montagut i Oix continuaran liderant els respectius ajuntaments com a agrupacions d’electors

Les Eleccions Municipals d’aquest diumenge van suposar canvis colors a les alcaldies d’alguns municipis. És el cas de Tortellà, on el PSC ha perdut l’alcaldia en favor del grup Som Tortellà vinculada a Esquerra republicana. On si manté l’alcaldia el PSC és a Sales de Llierca, on la Candidatura de Progrés Miquel Palomeras ha estat reelegit.


A Argelaguer Artur Ginesta, amb Independents per Argelaguer governarà quatre anys més, igual que Mònica Boix a Montagut, aquest cop no sota les sigles de Convergència i Unió sinó sota el nom Som Montagut i Oix. El mateix passa a Mieres, on Enric Domènech ha tornat a ser escollit a la Candidatura Vivim Mieres, ja no sota el nom de la CUP com quan fa quatre anys. A Beuda la CUP va guanyar un regidor respecte el 2015, sumant-ne 2-, mentre Units pel Progrés – candidatura de progrés va perdre el que tenia.

La participació es va mantenir en tots aquests pobles tret de Montagut i Oix i Sant Aniol de Finestres, on la participació es va disparar passat del 44 al 66% i del 59 al 78%, respectivament. Segons les dades del Ministeri de l’interior les 163 persones cridades a votar al municipi de Sant Ferriol ho van fer, completant un 100% de participació.

x