ERC aconsegueix l’objectiu de doblar el nombre d’alcaldies a la Garrotxa sumant Sant Feliu de Pallerols, Tortellà i Riudaura

Esquerra Republicana obté sis alcaldies a la Garrotxa, tres més respecte les eleccions municipals de 2015. El partit reforça les tres que ja tenia, les quals han recollit un major suport per part dels electors. Lluís Amat seguirà com a batlle de la Vall d’en Bas. Ha superat àmpliament la majoria absoluta amb 8 dels onze regidors, dos més que l’anterior mandat. JuntsxCatalunya, candidatura liderada per Toni Arimany es queda amb els tres restants.


A Castellfollit de la Roca, Miquel Reverter es manté com a alcalde amb sis dels set regidors. Coral Vilà, que encapçalava la llista de Junts x Catalunya al municipi per primera vegada, serà l’única regidora a l’oposició. Pep Companys, president comarcal del partit, serà alcalde de Santa Pau quatre anys més. Ha obtingut vuit 8 regidors, un més que l’anterior mandat, i David Nájera, de JuntsxCatalunya, en perd un a l’oposició.

Esquerra Republicana ha guanyat l’alcaldia Sant Feliu de Pallerols després de vint anys amb Joan Casas com a batlle. Artur Colomé agafa el relleu amb 5 regidors. La candidatura de JuntsxCatalunya, encapçalada per Fèlix Castanyer, i la llista independent del fins ara alcalde, passen a l’oposició amb dos regidors cadascuna. Tortellà és un altre dels pobles de la Garrotxa que té nou alcalde. És Josep Reig, de Som Tortellà – ERC Acord Municipal, que es presentava per primer cop als comicis. Dos regidors de la llista independent Fem Tortellà entren al consistori com a oposició i Junts per Catalunya no obté representació al poble.

Per últim, Agustí Llop passa de l’oposició al govern de Riudaura. Serà el batlle del municipi amb quatre regidors. Tots Som Riudaura, la candidatura de JuntsxCat, en la qual Miquel Puig s’estrenava com a candidat, queda amb tres.