Junts per Catalunya guanya les eleccions a Olot amb majoria absoluta

Junts per Catalunya ha guanyat les eleccions a Olot i ha ampliat la seva majoria fins als 11 regidors, dos més que a les passades eleccions, i suma 6.889 vots, més de 2.000 respecte el 2015. Pep Berga, doncs, serà l’alcalde d’Olot el proper mandat en un consistori en què tres forces d’esquerra es reparteixen els 10 regidors restants: ERC (5), PSC (3) i la CUP (2), que perd un regidor. Olot en Comú-Podem, per la seva banda, perd la representació. D’aquesta manera l’Ajuntament d’Olot passarà de cinc a quatre forces polítiques.

JxCAT governarà amb comoditat
En la seva primera valoració després de conèixer el resultat el fins ara primer tinent d’alcalde i guanyador de les eleccions, Pep Berga, s’ha referit a “l’equip solvent” que assegura que hi ha hagut fins ara al govern municipal i el que l’acompanyarà a partir d’ara. També ha atribuït el resultat a l’esperit de l’U d’octubre: “El representem i el representa Carles Puigdemont. La coincidència amb les eleccions europees en aquest context també ens ha beneficiat”, ha dit.

Les esquerres no sumen 
Amb 3.337 vots, uns 500 més que fa quatre anys, Esquerra Republicana de Catalunya es manté com a segona força amb cinc regidors, els mateixos de fa quatre anys. La candidatura encapçalada en aquesta ocasió per Anna Barnadas ha obtingut el 21,54% dels vots, menys de la meitat que Junts per Catalunya. Les forces d’esquerra no han aconseguit sumar per optar a disputar el govern municipal a la candidatura de Berga.

El PSC respira amb tres regidors i segueix com a tercera força
El PSC també ha millorat lleugerament els suports respecte fa quatre anys, en unes eleccions que han tingut una participació del 65,56%, gairebé 10 punts percentuals més respecte dels passats comicis. Amb 1.761 vots, el Partit dels Socialistes manté els tres regidors que ja tenia.

La CUP perd un regidor
També ha augmentat vots la CUP, fins als 1.720, un 11,10% dels sufragis que no li ha servit per mantenir els tres regidors i, al contrari, ha vist com perdia el tercer. El seu candidat, Lluís Riera, valorava amb estoïcisme els resultats a la nit electoral. “Si els resultats ens envien a l’oposició tocarà arremangar-nos com hem fet fins ara”, deia, i afegia una altra lectura: “Olot ha blocat l’extrema dreta”, en referència a la candidatura de VOX.

Xavier García es queda fora del consistori olotí
En un context de més participació, la candidatura d’Olot en Comú-Podem ha perdut alguns suports. Amb 644 vots, un 4,16%, la força d’esquerra ha perdut el regidor que tenia, Xavier García, que tornava a encapçalar la llista.

Les forces sense representació es queden lluny del regidor
Els resultats tampoc no han portat fins a l’Ajuntament d’Olot les candidatures que compareixien sense representació al consistori. Ciutadans, amb 590 vots i el 3,81% dels suports, s’ha quedat per darrere d’Olot en Comú-Podem. Ignasi Mulleras, que tornava a intentar arribar al consistori amb VOX, ha obtingut 383 vots, menys que el mig centenar que va obtenir amb Plataforma per Catalunya. Per la seva banda, el Partit Comunista del Poble de Catalunya ha obtingut 40 vots, un 0,26% del total.

Deixa un comentari