Mig miler de corredors desafien la Cames de Ferro 2019 a la Vall d’en Bas

El GECA va celebrar aquest diumenge una nova edició de la Cames de Ferro, amb sortida i arribada a Sant Esteve d’en Bas tot coronat el cim del Puigsacalm. Per l’edició d’enguany s’augmentava el número de proves fins a 4, ja que per primera vegada acollia una cursa campionat de Catalunya. Quatre recorreguts: Marató, Mitja Marató, 10 i 8 quilòmetres, a més de les curses de promoció pels més petits: des d’alevins fins als caganius.

Sergi Plana, president GECA: “Aquest any hem superat la ratlla dels 500 participants. I això sense contar la mainada. Un èxit total. Molt contents. La federació també s’hi ficat molt ben, duen a terme aquí una prova de campionat de Catalunya.”


El vencedor de la marató va ser Pol Rodríguez, amb un temps de 4h i 28 minuts, que es va imposar a l’esprint a Abel Carretero, seguit de David Adan. Montse Picañol es va imposar en la prova femenina aturant el cronòmetre en 5 h i 54 minuts, seguida de Jenny Arasil i Emma Fàbrega.

A la mitja marató els millors va ser Wifred Lladó (2 hores 28 minuts) i Erola Bisquert (3 hores i 2 minuts), mentre que en les proves de 10 i 8 quilòmetres es van imposar Marc Romaní i Martina Gonfaus, i Aaron Álvarez i Alaitz Plans, respectivament.