Cuina Volcànica celebra un quart de segle donant a conèixer la gastronomia i el producte del territori

Des d’aquest dilluns, un roure pènol és testimoni de la tasca del col·lectiu Cuina Volcànica en la divulgació de la personalitat gastronòmica de la Garrotxa. Els cuiners del grup, nascut el 1994, van plantar-lo a l’exterior del restaurant Font Moixina d’Olot, coincidint amb la celebració del seu 25è aniversari.

Joan Massegur, cuiner Cuina Volcànica: Les coses s’han de celebrar i creiem que la millor manera era trobar-nos, tant l’associació, com els expresidents… i fer un àpat on hi intervingui el menjar i el producte d’aquí, que és una mica la nostra filosofia.


Mus d’escalivada amb crema salada de fajol o salmó marinat amb humus de fesols de Santa Pau són alguns dels tastets que es van poder degustar durant la vetllada, on no hi van faltar el pastís ni les espelmes. Tampoc un reconeixement per als vuit xefs que actualment integren l’agrupació.

David Colom, Cuiner Cuina Volcànica: “Els reptes de futur dels restaurants del col·lectiu són continuar treballant el producte del territori com a eix vertebrador de les seves cuines, mantenir viu el patrimoni culinari promocionant la garrotxa a través dels fogons, i mantenir el binomi producte-gastronomia i productor-restaurador”

Una fotografia de família va reunir restauradors, familiars i totes les persones que han estat partícips de la trajectòria de Cuina Volcànica. Com a fi de festa, tots ells van poder brindar per seguir donant a conèixer els sabors de la comarca per molts anys més.