700 alumnes participen aquest any al programa ‘Jo de gran vull ser com tu’ de la FOEG

Alumnes de l’escola de Sant Esteve de Guialbes, de Vilademuls, han visitat aquest matí les instal·lacions d’una empresa de Tortellà fabricant de tèxtils de punt per al llit. Els nens i nenes s’han sorprès quan el director de la companyia i membre de comitè executiu de la patronal FOEG, Joan Curós, els ha explicat que utilitzen la fusta com a matèria primera.

Dúnia Vicens i Cèlia Guigunet, alumnes sisè de primària escola Sant Esteve de Guialbes: No sabíem de què venien i aquí ho hem descobert. Aquests llençols potser els tenim nosaltres, que són impermeables. Hi ha molta feina darrera de tot això.

Joan Curós, membre executiu del grup FOEG: És important que la gent jove conegui el que és la indústria i el perquè de la indústria. Un país sense aquesta no pot subsistir. Per tant és important que la gent jove s’aficioni i agafi interès per la indústria.

El programa ‘Jo de gran vull ser com tu’, de la FOEG, rep cada any un gran nombre de peticions d’escoles per participar-hi. Des del seu inici i fins a la fi de la quarta edició, haurà arribat a 2.700 alumnes de les comarques de Girona. Enguany hi ha programats projectes empresarials desenvolupats per alumnes, conferències als centres i una vintena de visites guiades a empreses.

Albert Batallé, tutor de l’escola Sant Esteve de Guialbes: És el segon any que ho fem, ens queda una mica lluny el món laboral però d’aquí quatre dies ens hi tocarà ser-hi i és molt enriquidor que vingui un empresari a explicar-nos realment les sortides laborals que poden haver-hi i acompanyat per una visita com aquesta, els alumnes ho gaudeixen i realment és un punt d’informació i els hi agrada molt.

El programa s’adreça a alumnes d’entre 11 i 12 anys. La FOEG considera que es tracta d’una edat de curiositat propícia per fomentar als alumnes els valors de l’emprenedoria.