El Parc Natural i els productors de la zona volcànica estrenyen sinergies amb la campanya ‘Fet al Parc’

El sector primari representa una petita part de l’activitat econòmica de la Garrotxa, però el seu paper en la configuració del paisatge del Parc Natural de la Zona Volcànica és indiscutible. Amb l’objectiu de posar-lo en valor i enfortir sinèrgies amb els productors agrícoles i ramaders, neix la campanya “Fet al Parc”: Una sèrie d’acords entre el Parc Natural i els productors, sota un mateix compromís, incidir positivament en la conservació del territori i alhora promocionar els productes que s’hi elaboren.

Xavier Puig, Director Parc Natural de la Zona Volcànica: Aixo es concreta en tres àmbits: L’orígen, el producte ha de provenir del parc, l’activitat de l’explotació ha de fer una gestió efectiva dels hàbitats naturals i tercer bloc, que aquesta activitat s’ajusti a un seguit de bones pràctiques.

Ferran Miralles, Director General Medi Natural i Polítiques Ambientals Generalitat: ‘Fet al Parc’ implica, fet al parc ajudant al parc, fent les coses bé, aportant valor. Són gent que mereixen ser premiades i publicitades, que això s’ha d’explicar. D’una manera tan treballada, amb acords escrits en paper, d’una manera tan treballada, la Garrotxa és pionera.

Ja són disset les explotacions garrotxines que s’han adherit a la iniciativa, que està oberta a les empreses agroalimentàries que s’hi vulguin sumar. Aquest dimecres al matí s’ha presentat en un esmorzar a base, precisament, d’aliments ‘fets al parc’.

Àngel Falgarona, productor: No som jardiners del Parc Natural, ens hem de guanyar la vida amb la nostra activitat. Això intenta ser un lligam entre la rendibililitat econòmica que busquem i la conservació paisatgística del parc.

Els productors esperen que aquesta campanya sigui un primer pas per a la creació d’una marca pròpia que agrupi  Parc Natural de la Zona Volcànica, que els impulsi a nivell comercial. La Generalitat, de la seva banda, es compromet a crear un grup de treball per estudiar aquesta i altres iniciatives.