Aquest cap de setmana la Vall d’en Bas celebra la 21a edició del Dia de la Dalla

Aquest cap de setmana torna el Dia de la Dalla amb la seva 21a edició i un format diferent. Enguany la festivitat s’estendrà durant dissabte i diumenge i s’han preparat diverses activitats per tal de posar en valor aquesta eina i la seva importància. Durant la primera jornada de dissabte es duran a terme dues ponències; la primera d’elles amb l’objectiu de conèixer la dalla i la segona per tal de reconèixer la feina d’aquesta.

Marta Vila, Comissió de Festes dels Hostalets d’en Bas: “Aquestes ponències es faran a Can Trona dissabte a 2/4 de vuit del vespre. La idea és donar valor als oficis antics que s’estan perdent o que ja s’han perdut i un d’ells seria la dalla. I volem donar la importància a la gran feina que ha fet aquesta eina a la vida dels nostres avantpassats i familiars”

Diumenge serà el dia principal, on tindran lloc totes les activitats programades des de les nou del matí. La jornada començarà amb un esmorzar popular i, seguidament, tindrà lloc el concurs de dalla, on els participants hauran de demostrar les seves activitats amb aquesta eina. A les dues es durà a terme un dinar i a les quatre de la tarda un concert de sobretaula. Enguany també s’han volgut preparar diverses activitats complementàries com un concurs de fotografia a través d’Instagram, el Village Escape itinerant, la pintada de bales de palla o els jocs infantils casolans. La programació completa es pot consultar al web oficial de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

x