Les declaracions dels testimonis reforcen les evidències de l’assassinat masclista del 20 d’abril a Olot, segons l’acusació popular

L’acció popular exercida per l’Ajuntament d’Olot diu no tenir cap dubte que el policia nacional detingut per la mort violenta d’Irene López és l’autor dels fets, després d’escoltar els testimonis citats. En demanarà una pena conseqüent perquè fets com aquest no es tornin a repetir. Preveu fer-ho aviat, ja que la fase d’instrucció està sent àgil i la investigació podria acabar abans de l’estiu.


Després que el policia nacional detingut per la mort violenta de la seva parella sentimental, l’olotina Irene López, s’acollís al dret de no declarar, l’acció popular de l’Ajuntament d’Olot va citar diversos testimonis, les persones que es trobaven al domicili i testimonis que ho van sentir, policia i sanitaris que van intervenir després dels fets, així com familiars de la víctima coneixedors de la seva relació amb el principal sospitós. La majoria de declaracions citades ja s’han efectuat, tot i que és probable que es citi algun testimoni més referenciat en les anteriors declaracions. Falten també parts de la investigació pendents, informes forenses, resultats d’anàlisis d’ADN, empremtes i el buidatge dels dispositius mòbils. Tot i així, a hores d’ara, el detallat de l’escena del crim, la manera com es va trobar el sospitós i les declaracions no deixen lloc al dubte, segons l’acció popular.

Joan Cañada, advocat acusació popular Ajuntament d’Olot: “Tal com es va trobar el domicili, tal com es va trobar el principal sospitós, tot indica que evindentment no ha donat cap explicació coherent. I, en canvi, totes les declaracions de la resta de testimonis són coherents. L’arma és la reglamentària del principal sospitós i ens sembla que no hi ha d’haver cap dubte que els fets són tal i com la policia ha descrit i que ha estat el company sentimental de la víctima el que va acabar amb la seva víctima”

L’acusació popular demanarà una pena conseqüent perquè fets com aquest no es tornin a repetir.

Joan Cañada, advocat acusació popular Ajuntament d’Olot: “La petició de l’acusació popular, lògicament serà dura perquè el que volem és que fets com aquest quedin fermament rebutjats i castigats i que s’eviti que es tornin a produir a la nostra ciutat”

L’advocat de l’acció popular ha explicat que la fase d’instrucció del cas està sent àgil i la investigació podria acabar abans de l’estiu. A partir d’aquí, les diferents parts redactaran les conclusions provisionals i formalitzaran les peticions de pena. Es probable que el cas arribi al tribunal aquest mateix any.

x