L’hospital d’Olot ha engegat un programa que ofereix suport terapèutic per deixar de fumar als pacients ingressats

Una línia verda indica el punt a partir del qual no està permès fumar a les instal·lacions de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, adherit a la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum. Seguint amb l’objectiu de sensibilitzar usuaris i professionals de les conseqüències del tabac en la salut, el centre va iniciar al gener un programa de deshabituació tabàquica per a pacients que estan més de 48 h ingressats.

Anna Gelis, infermera de Deshabituació tabàquica Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “Durant la hospitalització és un moment clau, perquè és un instant de vulnerabilitat del pacient i està més receptiu per a deixar de fumar. A través del control i el seguiment que es fa a aquesta persona el programa pot tenir èxit.”


En motiu de la setmana sense fum i el Dia Mundial Sense Tabac,  que es celebra aquest divendres, la Comissió Sense Fum de l’hospital ha promogut diverses accions. Un d’ells és un photocall que permet veure com són els nostres pulmons segons si som fumadors, no fumadors o fumadors passius. També es convida a la gent a llançar una pilota contra un grup de bitlles en forma de cigarreta, per “guanyar la partida” al tabac.

Anna Gelis, infermera de Deshabituació tabàquica Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “És per a què la gent reflexioni: les imatges són impactants i es veu els efectes del tabac en els pulmons o en les persones.”

Per últim, fins a finals de juny es pot trobar a l’entrada principal de l’hospital l’exposició “Un mar de plàstic”, del garrotxí Xavier Moliner. A més, també s’hi poden veure els centenars de burilles que s’han recollit en els darrers dies a l’entorn del centre hospitalari.