Can Trona acull avui una jornada sobre turisme sostenible organitzada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb presència d’un centenar de persones

Can Trona ha acollit aquest matí una jornada sobre turisme sostenible, organitzat des del Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona i amb la col·laboració de Turisme Garrotxa. Un centenar de persones participen d’unes jornades amb ponències,  xerrades i taules rodones per debatre cap a quines direccions s’ha de treballar turísticament de cares al futur.

Miquel Noguer, president Diputació Girona en funcions: “D’aquell turisme que va buscant l’equilibri entre l’entorn natural, econòmic i humà.”

La jornada s’ha volgut fer a Can Trona per posar la Vall d’en Bas com exemple, de com s’ha de treballar el turisme del futur.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: “Un bon lloc per viure és un bon lloc per visitar i no al revé. Si la gent que hi viu hi està ve, segur que vindrà gent a visitar-nos. Nosaltres ja estem duent a terme moltes accions, ja estem treballant en energies renovables, cotxes elèctrics, tot el concepte de posar en valor tot el patrimoni cultural i natural…”.

I és que la Garrotxa va ser pioner,a en el seu moment, en obtenir la Carta Europea de Turisme Sostenible, de la qual tots els agents coincideixen que s’ha de seguir treballant per mantenir-la, amb l’ajuda tant des de l’àmbit públic com privat.

Nogué ha explicat que el turisme del futur s’ha de plantejar des de l’equilibri, també, pensant en les infraestructures.

Miquel Noguer, president en funciona de la Diputació de Girona: “[Referint-se a Bracons] estem al costat d’una via important. Si no s’hagués fet pensant en l’equilibri de l’espai, no se si estaríem a Can Trona avui.“

 

Deixa un comentari