Comencen els actes dels 125 anys del Centre Obrer amb una exposició de carrer i una versió de l’himne de Riego

L’actual Núria Social va ser de 1894 fins el 1939 un dels epicentres de la vida associativa de la ciutat d’Olot. Era la seu del Centre Obrer, l’entitat en què es van organitzar els treballadors olotins durant 45 anys, fins que la dictadura franquista la va dissoldre. Durant tot el mes de juny, una comissió ciutadana ha preparat un conjunt d’actes coincidint amb els 125 anys de fundació del centre, que han començat aquest cap de setmana. Precisament en aquest punt del carrer del Carme es pot veure una exposició de carrer que busca explicar la tasca d’aquesta entitat històrica i destacar les persones que van formar-ne part.

Joan Barnadas, membre de la comissió dels 125 anys del Centre Obrer: Era l’entitat on es trobaven els obrers, tenia una escola d’adults, i és el que intenta explicar aquesta exposició. El que feien era trobar-se, jugar al billar, feien teatre, tenien una coral… A nivell polític quan es van prohibir els partits d’esquerres i els sindicats, el Centre Obrer va fer un pas endavant.

En motiu de l’efemèride també s’ha presentat una versió actualitzada de l’himne de Riego en català feta per l’artista Quim Nomen. Els actes en record de la trajectòria del Centre Obrer continuaran els propers caps de setmana amb diverses conferències i una revetlla popular la vigília de Sant Pere, dia en què va néixer oficialment.