Olot acull una jornada sobre l’alfabetització de joves nouvinguts a càrrec de l’associació Rella

Olot ha acollit més d’una vintena de professors i mestres jubilats en una jornada sobre alfabetització de joves nouvinguts a la Sala d’actes de l’arxiu comarcal de la Garrotxa.


A la ciutat, una quinzena de mestres i professors jubilats que formen part de l’associació Rella i que, conjuntament amb l’Institut Municipal d’Educació d’Olot, porten endavant l’Aula d’alfabetització: un recurs per a noies i nois que no estan alfabetitzats, que acaben d’arribar a la comarca i no tenen cap mena de mitjà en l’àmbit formatiu o formal que els ajudi a millorar la seva formació.

Carles Aulí, Membre de l’associació Rella a Olot: Fem alfabetització de nois de 16 a 18 anys que no tenen espai dins l’ordenació educativa i que queden penjats. Els ensenyem a llegir i a escriure i els que ja en saben una mica més, el gran repte és ensenyar-los a parlar català, perquè d’aquesta manera els ajudem una mica més a la integració.

L’organització, pretén que aquestes jornades entre mestres i professors esdevinguin un espai de trobada per compartir coneixements i experiències. En aquesta en concret, hi han assistit alguns membres de Vilafranca, Granollers i Mataró.

Quim Lázaro, president de l’associació Rella a Catalunya: Nosaltres fem una crida a que els mestres jubilats de la Garrotxa, vagin a l’ajuntament i intentin ajudar a aquest grup, que són molt pocs, i com més serien més es podrien distribuir l’horari i es podria obrir l’atenció.

La jornada ha estat organitzada per l’Associació de mestres i professors jubilats Rella i l’Institut Municipal d’Educació d’Olot i ha comptat amb la participació de Francesc Iglesias, professor de l’Escola d’Adults Els tarongers de Mataró.