Circusland pretén obrir les seves portes a Besalú la propera primavera i tindrà un cost de 5 milions d’euros

L’antiga abadia benedictina de Sant Pere de Besalú i l’edifici annex de Cal Coro seran els espais on s’ubicarà Circusland, el nou centre cultural de divulgació de patrimoni circense. Les noves instal·lacions reunificaran els dos edificis de tres plantes, que es restauraran, i es preveu que part de l’equipament pugui obrir ja les seves portes a partir de la propera primavera. El cost total de l’adequació serà de 5 milions d’euros, on la fundació espera que compti amb l’aportació d’empreses privades i l’administració pública. Genís Matabosch és el president de la Circus Arts Foundation.

Genís Matabosch, president Circus Arts Foundation: “El cost total serà de 5 milions d’euros, dels quals Circus Arts Foundation aportarà el 70%. Tenim l’esperança de trobar el 30% restant amb inversió privada i administració pública, amb el compromís que no tornarem a demanar ajuts públics en un futur.”


Un cop l’equipament estigui finalitzat, Circusland comptarà amb 3.000 metres quadrats d’espai interior i 1.000 d’exterior per a desenvolupar la seva activitat, que el convertirà de facto en la infraestructura més important d’Europa de divulgació de patrimoni dels més de 250 anys d’història del circ.

Genís Matabosch, president Circus Arts Foundation: “Reivindicar les arts del circ per la via de l’excel·lència, com a part integral de la cultura en majúscules; i no fer-ho només des dels espectacles, sinó també des del punt de vista del patrimoni.”

Segons la Circus Arts Foundation, s’ha escollit Besalú pel seu potencial turístic a Catalunya o la seva proximitat amb França, i les facilitats per l’adquisició dels espais on estarà el Palau Internacional de les Arts del Circ. També s’ha recordat que els seus espectacles atrauen cada any a 60.000 espectadors. D’altra banda, però, l’arribada de Circusland suposarà la clausura del museu de miniatures de Cal Coro, ‘Micromundi’, que tenia previst tancar les seves portes al mes de setembre per jubilació. L’acte de presentació ha comptat amb l’assistència del delegat del Govern a Girona, Pere Vila, el president en funcions de la Diputació Miquel Noguer, i la primera tinent d’alcalde en funcions de l’Ajuntament de Besalú Fina Surina.

x