El Consell Comarcal deixarà que el jutge resolgui si la planta de triatge pot ubicar-se finalment a Can Coma de Baix

Després de la pretensió de Tavil per com a mínim doblar les seves instal·lacions al Polígon de Poliger de Sant Jaume de Llierca, el Consell Comarcal de la Garrotxa no es veu capacitat per limitar l’expansió del desenvolupament industrial amb una companyia cada cop més internacional, amb la generació de llocs de treball que això suposa. Els terrenys de Can Coma de Baix, doncs, tornen a prendre força per ubicar la futura planta de triatge comarcal. Aquesta ubicació compta amb l’acord de l’Agència Catalana de Residus i un Pla Especial Urbanístic aprovat, tot i que en el seu moment també va comptar amb l’oposició veïnal per possibles problemes d’accessos, permeabilitat del terreny i males olors. L’Ajuntament i Sant Jaume i l’Associació de Naturalistes de Girona van presentar llavors un contenciós administratiu contra el Pla Especial aprovat per la Generalitat. Sota el govern de Jordi Cargol, el contenciós va susprendre’s però recentment ha estat reactivat. El Consell espera ara la resolució del mateix, que s’ha de produir abans de la fi d’aquest any, amb l’esperança que el jutge resolgui en favor dels terrenys de Can Coma de Baix.

Joan Espona, president del Consell Comarcal de la Garrotxa: “No podem permetre que el creixement d’aquesta empresa es vegi hipotecat de cara al futur i tenim un pla especial aprovat que només està en un contenciós administratiu. A partir d’aquí, que sigui el que dictamini”


El Consell Comarcal de la Garrotxa compta amb el fons per adquirir els terrenys de Can Coma de Baix i amb la subvenció de 14 milions de la Generalitat per construir la planta, que jutgen imprescindible per al tractament dels residus. Defensa que els terrenys no tenen més problemes dels que podria tenir qualsevol altra ubicació, i és la millor, després d’analitzar-ne desenes. Altrament, diuen, els costos de no construir la planta serien inassumibles, com els prop de 600.000 euros anuals que comportaria portar els residus a una altra comarca o la penalització per no tractar-los, que doblaria el cànon.

x