Fina Puigdevall, xef del restaurant Les Cols, rep el Premi Nacional de Gastronomia

Fina Puigdevall, xef del restaurant Les Cols d’Olot, va rebre aquest dimecres el Premi Nacional de Gastronomia. La distinció va ser atorgada per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) en una gala a la Casa Llotja de Mar de Barcelona per tal de reconèixer la seva contribució a la gastronomia catalana i al territori. Els premis compten amb el suport d’Agbar i la Fundació Bancària La Caixa, que guardonen a cuiners, professionals, institucions i col·lectius seleccionats per la seva tasca i aportació a la cuina i gastronomia catalana.

El xef del restaurant Estimar de Barcelona, Rafa Zafra, va ser guardonat amb el Premi Revelació. El cap de sala del Lasarte, Joan Carles Ibáñez, va rebre el Premi Cap de Sala i l’Especial va ser pels periodistes Cristina Jolonch i Pau Arenós.

Durant l’entrega també hi van participar, entre d’altres personalitats reconegudes, la consellera de Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, el president d’Agbar, Angel Simon, i el director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró.