Impulsen de nou la captació de voluntaris per fer de mentors a persones refugiades a la Garrotxa

L’any 2017 es va iniciar el Programa de Mentoria a la Garrotxa, un pla d’ajuda a les persones refugiades gràcies a voluntaris locals, per acabar dotant d’autonomia plena a la gent en acollida que havia arribat a la comarca. Des de llavors, 17 veïns han acompanyat a 14 refugiats, però actualment la comarca compta amb una seixantena de persones en asil o demandants d’aquest estatus, de les quals 22 són menors. Per aquest motiu, s’impulsa de nou una captació de voluntaris: aquest dijous es va fer una sessió informativa al Núria Social per informar què cal tenir present per ser mentor.

Marta Ayats, tècnica d’acció comunitària CASG: Se’ls fa tot un acompanyament en la recerca d’habitatge i feina, però hi ha una part més social on entra en joc què vol dir ser mentor o mentora.

Patricia Oliva, tècnica programa mentoria: Bàsicament has de tenir sensibilitat, empatia, ganes d’acompanyar a una persona des de zero, compartir la societat, el patrimoni, tenir il·lusió i compromís.

El suport solidari que s’ofereix s’organitza en grups d’entre 2 a 5 voluntaris, que exerceixen com a mentors durant un període de 8 mesos a un any, i s’han de comprometre a mantenir un contacte periòdic de dues a quatre hores setmanals. En la coordinació del projecte hi participa la fundació CEPAIM, el Núria Social o el Consorci d’Acció Social, entre altres, organismes oberts de cara a conèixer més informació sobre aquest projecte.