El campament i la cavalcada de Reis d’Olot, Premi a la Millor Iniciativa Promocional del 2018

L’arribada dels tres Mags de l’Orient i la seva comitiva la Nit de Reis compta amb una de les millors rebudes a la capital de la Garrotxa. Des que el 1956 l’Ajuntament va confiar l’organització de la Cavalcada de Reis al Centre Catòlic, el seguici no ha fet més que fer passos endavant, engrandint la il·lusió d’un dels moments més màgics de l’any amb noves carrosses, personatges i un majestuós vestuari amb reminiscències medievals que recull l’admiració de grans i petits.


Cada any, el Centre Els Catòlics es bolca en la recepció dels Tres Reis de l’Orient i el seu seguici, i, amb l’entitat, una gran part d’Olot i comarca. Prop de mig miler de persones s’impliquen cada any d’una manera o una altra en la Cavalcada de Reis, des de la comissió organitzadora de Els Catòlics, com a voluntaris, ajudant els patges amb els vestits, els pentinats i el maquillatge, des de la brigada o la policia municipal, el membres de Protecció Civil o des d’empreses que hi col·laboren aportant avituallament o altres articles, sempre desinteressadament.

Des de fa alguns anys, la rebuda del seguici reial es completa amb la instal·lació d’un majestuós campament dies abans de la Nit de Reis. El Campament Reial, un espectacle en sí mateix, acull alguns dels personatges més importants de la comitiva de Melcior, Gaspar i Baltasar, que expliquen la seva història i fan més amena l’espera dels nens i nenes que porten la carta als patges reials. El campament implica prop d’un centenar de voluntaris cadascun dels tres dies que obre les seves portes, i darrerament rep més de 4.000 visitants, famílies de la Garrotxa i, cada cop més, de la demarcació de Girona i altres comarques veïnes, que venen a descobrir la el Campament Reial d’Olot de què tothom parla.

L’any passat, l’organització del Campament i la Cavalcada de Reis van prendre un nou impuls, amb una nova comissió organitzadora i la pensada de novetats que s’han pogut veure en la passada edició: noves carrosses per als carters reials i els Reis d’Orient, nous trons i un major protagonisme per a les princeses que els acompanyen.

Reconeixent el mèrit de l’organització i dels voluntaris que cada any acullen Ses Majestats els Reis de l’Orient i la seva comitiva a Olot, amb esdeveniments que són visitats per centenars de famílies de la Garrotxa i de la resta de Catalunya, el Campament Reial i la Cavalcada de Reis d’Olot, organitzats pel Centre Els Catòlics, ha rebut el premi a la Millor Iniciativa Promocional del 2018 en el marc dels Premis Garrotxí de l’Any.

Deixa un comentari