Estudiants de la UPC realitzen una vintena de maquetes sobre la futura biblioteca municipal d’Olot

Estudiants de l’últim curs d’arquitectura de la universitat politècnica de Catalunya, concretament de l’Escola Superior d’arquitectura del Vallés i que han participat al Taller de d’arquitectura i projectes, han realitzat gairebé una vintena de propostes per a la nova biblioteca municipal d’Olot.


L’exposició, incita a la reflexió de com és capaç de cohesionar-se aquest nou espai públic al teixit del casc antic, com poder-hi construir un edifici de grans dimensions procurant que l’impacte volumètric sigui el mínim i el repte de poder relligar el sector del Carme amb el casc antic de la ciutat.

Joan Curós, arquitecte i professor de la UPC: De cares als estudiants i a nivell pedagògic, ha estat molt important perquè tenia tots aquests inputs i paràmetres que han servit per desenvolupar i perquè acabessin generant aquestes propostes. Algunes podem veure que estan més completades que d’altres, algunes hi ha un esquema més limitat a nivell de col·locació del equipament, però que en general un es pot fer la idea de com s’han abordat les diferents casuístiques que podem veure aquí a l’Hospici.

Els alumnes tenien via lliure per modificar i treballar sobre el terreny. Algunes de les propostes, per exemple, han conservat la nau de Can Sacrest, i d’altres han preferit enderrocar edificacions ja existents i partir de 0. L’exposició, que es troba al pati de l’Hospici, estarà disponible fins al 31 de juliol.