La cursa de muntanya Espardenyada tindrà lloc aquest diumenge a Sant Jaume de Llierca amb dues modalitats

Sant Jaume de Llierca acollirà aquest diumenge la propera edició de la Cursa Espardenyada, que enguany comptarà amb dues modalitats, una cursa de muntanya amb un recorregut de 16 km i una caminada popular de 16 o 10 km. El tret de sortida es donarà a les vuit del matí, tot i que els dorsals es podran recollir des de les set.


Es tracta d’un recorregut circular que començarà des de la zona esportiva del municipi i on s’hi trobarà un servei de vestuaris i esmorzars. La ruta continuarà pel camí antic de Capelleta fins a Can Sallés, on s’hi ubicarà el primer control que bifurcarà les dues rutes, aquells participants que decideixin optar per la opció més llarga pujaran fins a Sant Julià del Mont i baixaran cap al Pla de Santa Magdalena fins tornar al punt de sortida. Per acabar i poder recuperar forces s’ha organitzat una botifarrada per a tots els participants.

Carles Bogliani, president ‘Els Estaiats’: El que hem intentat és també recuperar camins, camins que estaven oblidats i que els avis ens havien dit doncs si aquest camí pujava a la Capelleta, o d’aquí a l’esquerra podies anar a Sant Julià.

Cada edició el recorregut canvia, sempre buscant que els participants quedin satisfets. Les peticions d’aquests han fet que enguany l’organització hagi prioritzat, entre d’altres criteris, incloure diversos corriols.

Joan Soler, membre ‘Els Estaiats’:  Hem intentat oferir el que realment la gent busca a un caminada, que són bones vistes, corriols, camins estrets, evitar al màxim les pistes i evitar alguna zona asfaltada, que aquest any només serà la passarel·la que travessa el Riu Fluvià.

Els tres primers classificats de les categories masculina i femenina de la cursa de 16 km seran premiats amb xecs de regal valorats en 80, 60 i 40 euros respectivament. A banda, el primer classificat també guanyarà un sopar per a dues persones.