La Trobada d’Esbarts de les Comarques Gironines compta amb vuit grups de diferents pobles

El Cercle de cultura tradicional i popular Marboleny va organitzar dissabte a la tarda la trobada d’esbarts de les comarques gironines, que enguany va comptar amb vuit esbarts de diferents pobles. L’esdeveniment va consistir en una actuació simultània d’esbarts infantils i juvenils pels carrers de les Preses.

Roger Casalprim, president Esbart Marboleny: “Ens ho van proposar l’any passat i nosaltres vam acceptar de seguida, perquè feia temps que no l’havíem fet i crèiem que li podíem donar una volta. A més a més, aquest any l’hem intentat fer diferents dels altres anys. Hem fet que el municipi de les Preses estigués molt present a la trobada”.

Centenars de veïns i veïnes no van voler perdre’s la ocasió de veure en directe els balls tradicionals. Posteriorment, va tenir lloc una actuació dels cossos de dansa a la plaça Major del municipi, i a la nit, al Centre Cultural de les Preses, s’hi va celebrar un concert de folk.

Roger Casalprim, president Esbart Marboleny: “Aquest any és la primera vegada des de fa temps que a part d’una trobada és unes colònies per als grups que venen. Això vol dir que hem de preparar tota la logística per poder allotjar-los, per poder fer els àpats, etc. És un repte, però ara estem molt contents de com ha anat”.

 

Deixa un comentari