La faràndula del barri de Bonavista bufa les espelmes amb motiu del 15è aniversari del Ratolí i els Ratolinets

Bonavista va obrir divendres la temporada de festes de barri a Olot. La celebració va començar divendres amb el grup de teatre ‘Sal i pebre’. El cap de setmana va seguir amb una cursa popular, un concurs de dibuix i inflables. La novetat d’enguany va ser ser un concurs de fideuada que es va fer el mateix dissabte, abans de la proclamació de l’hereu i la pubilla. Enguany, Lluc Zarza ha sigut el nou hereu i Núria Canal, la nova pubilla.

Lluc Zarza, hereu: “És una oportunitat de fer festa de barri i fer grup. Una manera de gaudir una vegada a l’any que jo crec que és divertit, amb les famílies, els nens i la faràndula. És una festa divertida”.

 

Núria Canal, pubilla: “A més, hi ha molta gent que hi treballa. Està bé que es pugui fer. És una manera molt divertida de fer barri i que tothom estigui més unit”.

Diumenge, Bonavista va viure la tradicional cercavila i ball pels carrers del barri. La faràndula va bufar les espelmes amb motiu del 15è aniversari del Ratolí i els Ratolinets. El ‘Dentetes’ és una figura molt estimada pel barri.

Iris Coromina, coordinadora faràndula: “És una historieta d’un ratolí gran i quatre ratolins petits. Antigament, aquí hi havia la deixallaria d’Olot i habitaven molt ratolins. Llavors, van pensar una figura simbòlica pel ratolí. Són quatre ratolins petits que es van passant el formatge i el ratolí gran no sap on és el formatge i el va buscant. El ball consisteix en això”.

Bonavista és el primer dels barris que es vesteix de festa a Olot i el segueix l’Eixample Popular.