La Residència Santa Maria del Tura celebra els seus 50 anys a Olot amb un programa divers

El 8 de juny de 1969 es va inaugurar l’Edifici Santa Maria del Tura a l’antic solar de Boleres Alau i va fer la funció de guarderia clínica, en un moment en què aquests serveis eren escassos. També es va convertir en la nova llar de la Comunitat de Religioses Sant Josep, presents a Olot des del 1885. La Residència Santa Maria del Tura d’Olot ha celebrat aquest cap de setmana el seu cinquantè aniversari amb un programa de festes a l’alçada de l’efemèride.

Rosa Masferrer, religiosa de Sant Josep de Girona i vicepresidenta de la Unió de Religiosos de Catalunya: “Continua sent una institució privada, sense ànim de lucre i amb una experiència privada de 50 anys, com a edifici i com a residència. Més de 130 anys, avui podem dir, de presència i atenció als malalts. És un centre col·laborador amb el Departament de Treball i d’Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya. La seva ubicació, les instal·lacions, l’equipament, junt amb el gran equip humà i el model assistencial centrat en la persona, ha esdevingut un senyal d’identitat en aquesta comarca de la Garrotxa”.


Dissabte a les 11 del matí, a la Capella de la Residència,es va celebrar una missa d’eucaristia cantada per l’Associació de la Gent Gran d’Olot. Posteriorment, residents, familiars, treballadors, germanes, voluntaris i convidats van compartir un piscolabis a l’aire lliure. Finalment, a les 4.30 de la tarda, tothom va poder gaudir d’un concert musical. Diumenge, la Tuna Barcelona va actuar a l’aire lliure i a les 12, l’Esbart Marboleny va oferir la seva actuació. Per últim, a les 6 de la tarda, es va celebrar la 26a Cantada de Primavera de la Coral Croscat i la Coral de Casa de Misericordia.

Amb motiu de l’aniversari, també es va publicar un llibre que es posarà a disposició de tothom en format digital.

Rosa Masferrer, religiosa de Sant Josep de Girona i vicepresidenta de la Unió de Religiosos de Catalunya: “Un relat que s’entronca en el curs històric de les Religioses de Sant Josep de Girona, el camí recorregut al llarg de més d’un segle de la presència de les Religioses de Sant Josep a la capital de la Garrotxa i l’actualització constant del seu servei ajustant-se al temps i les necessitats de la població.”

La Residència Santa Maria del Tura forma part de l’Institut de Religioses de Sant Josep de Girona, una institució religiosa que actualment vetlla per les persones a tres continents i 13 països, i que l’any que ve farà 150 anys.