L’Ü del Bac 2019 presenta una vintena de propostes per a cinc divendres d’estiu

Aquest dilluns es va presentar al Mas Sobeies de la Vall de Bianya, la programació de la segona edició de l’Ü el Bac, que inclou una vintena de propostes que va des d’àmbits culturals ben diversos, que van des de la música, amb els Déu n’hi duo; titelles amb la companyia Ortiga; projeccions com la pel·lícula ‘El somni’ que parla de la transhumància; recitals de poesia  amb Rosa Pou; o una estona dedicada a mirar les estrelles, entre altres.

Sant Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: “Estem donant vida en un lloc com la Vall del bac que no n’hi havia donat tanta, i és gràcies a vosaltres que la gent en pugui gaudir.”

Pau Marcos,  Associació Ü del bac: “La nostra intenció és que sigui un espai cultural, que no sigui un festivalet més de temporada alta”


La programació inclou propostes tant sorprenents com una petita representació teatrals per a un sol espectador o la proposta d’Improversa, una conversa entre rap i glosa.

Maia Kanaan i Pau Marcos, Associació Ü del Bac: “El món del rap va cap a uns racons, i el de la glosa a un altre, i aquesta és una oportunitat, ara que hi ha cada cop més punts de torbada, de trobar transferències per dialogar. I com cada cop que hem anat fent l’improversa, els glosadors han acabat rapejant, i els que fan rap intentant fer glosa…”

L’Ü del Bac es celebrarà els divendres 28 de juny, 12 i 26 de juliol, i 9 i 23 d’agost, amb la diferència, respecte l’any passat, que s’iniciarà més tard, a dos quarts de set de la tarda i fins a la mitja nit, i amb més espai entre proposta i proposta per tal que la gent pugui dialogar i reflexionar millor, sempre buscant grups de públic reduïts.  L’any passat van passar per l’Ü del Bac un centenar i mig de persones.

 

x