Prop de 400 persones participen a l’Espardenyada de Sant Jaume de Llierca, amb victòries de Pol Espinosa i Núria Puig

Els més matiners d’aquest diumenge s’han aplegat, sense cap mena de dubte, a Sant Jaume de Llierca, en motiu d’una nova edició de l’Espardenyada, la cursa de muntanya i caminada popular que enguany va acollir al voltant de 400 participants.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “És la primera vegada que hi ha tanta gent. Hem quedat meravellats que tanta i tanta gent hagi volgut venir a passar aquesta diada amb nosaltres. Hi ha la caminada de 10 quilòmetre, popular, pels amics, per la família i els amics, i per descobrir aquesta paisatge tant maco que tenim aquí a Sant Jaume, i llavors hi ha la cursa de 16 quilòmetres, que ja és més per gent que els hi agrada córrer.”


Des de les set del matí a la Zona Esportiva d’aquest municipi garrotxí ja estava tot a punt per a dur a terme bona part de les inscripcions de corredors i caminaires. I a les 8 del matí, moment per la sortida, d’una ruta que s’iniciava i acabava al mateix punt, i que transcorria pels voltants de la Miana i el cim de Sant Julià del Mont.

L’Espardenyada és un acte organitzat per l’entitat els Estaiats, que en els últims temps ha donat un nou impuls a aquesta prova i al poble en general.

Jordi Cargol, alcalde Sant Jaume de Llierca: “Enguany s’ha recuperat aquesta entitat, que feia molts anys que existia i organitzava caminades, i ara aquesta any un grup de joves l’ha agafat per tirar-la endavant.”

El vencedor en la cursa de 16 quilòmetres en categoria masculina ha estat per Pol Espinosa, amb 1h21.30, seguit de Xavi Tomasa, que ha arribat un minut després, i de Jordi Roura i Gerard Tubert terecer i quart, respectivament; mentre que en l’apartat femení la més ràpida ha sigut Núria Puig, amb un temps d’1h.50:38, seguida de Sònia López, que ha arribat 7 minuts més tard, i de Esther Canalias i Laura Frigola, que han sigut tercera i quarta superant, per poc les, 2 hores.