El Torneig dels Volcans celebra la primera edició amb la participació d’una vintena de clubs i centenars d’espectadors

El Torneig dels Volcans ha celebrat aquest cap de setmana la seva primera edició amb la participació de 16 equips alevins i 16 formacions benjamines d’una vintena de clubs de Catalunya. Centenars d’espectadors han acudit a les instal·lacions del Morrot per assistir al nou esdeveniment organitzat per la Unió Esportiva Olot.

Enric Faja, coordinador Torneig dels Volcans: “Des de la coordinació vam demanar al club que teníem la intenció de crear un torneig que durés tot el cap de setmana. El club ens ha donat tot el suport. La qüestió de crear un torneig és mirar de fer un esdeveniment referent a la ciutat que durant els últims anys s’ha perdut, i que pogués ser referent a la comarca i a la província”.

Fins ara, l’entitat esportiva no havia muntat una competició d’aquestes característiques, i la voluntat és consolidar-lo amb el pas de les diferents edicions. Entre els clubs presents, destaquen el Barça, el Girona o el Nàstic Manresa, més enllà dels mateixos equips comarcals com La Canya, el Sant Roc, Les Preses o l’Olot.

Juan Antonio Gil, entrenador FC Barcelona Benjamí B: “Tot el que sigui compartir moments amb altres companys i jugadors de futbol per ells és molt positiu”.

 

Marçal Juanolan, entrenador Palamós CF Benjamí: “Són tornejos perquè els nanos aprenguin més que res, agafin molta pràctica en aquest esport i que sàpiguen el que és el futbol de veritat. Saber guanyar, saber perdre i saber competir en el futbol”.

La Unió Esportiva Olot també vol obrir la porta a introduir altres modalitats al torneig en un futur, com equips de futbol inclusiu.