L’Institut Escola Salvador Vilarrassa de Besalú prepara el seu projecte per al Lluèrnia 2019

Servomotors, programació, impressions 3D o marqueteria: són només algunes de les tasques que estan duent a terme una trentena d’alumnes de segon d’ESO de l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú, amb l’objectiu de preparar una instal·lació pel Festival Lluèrnia d’Olot.


El seu projecte es basa en un joc per a tots els públics, a l’estil dels pinballs o jocs del milió, on els participants poden quedar captivats pels moviments d’una bola dins un circuit format per rampes i laberints, i que va quedant il·luminada a cada impacte. És un exemple clar de la tasca educativa del festival, que cada any col·labora amb escoles i instituts; els centres aprofiten aquest vincle per fer aprendre noves temàtiques als alumnes de forma interdisciplinar.

Wifred Jacquet, professor tecnologia IE Besalú: “La que més predominarà aquí serà la robòtica, la impressió 3D, el disseny, l’aportació d’idees, el treball cooperatiu…és molt enriquidor i d’aquí obtenim alumnes protagonistes i motivats, per obtenir un producte que esperem que llueixi.”

Els alumnes afirmen que posar a la pràctica allò que havien après a les aules els ha fet comprendre millor els estudis.

Aina Tolsanas, alumna IE Besalú: “Una cosa és saber la teoria, i l’altre és aplicar-ho. Hem après molt.”

De moment, els alumnes elaboren el projecte amb maquetes a escala real. Després, la seva col·laboració amb una empresa permetrà fer que el joc acabi de ser més espectacular. Precisament, aquesta és una de les voluntats de Lluèrnia: aconseguir cada vegada més col·laboracions entre empreses i artistes.

Marta Juvanteny, coordinadora del Lluèrnia: “Un dels objectius que ens agradaria portar a terme és treballar transversalment, i fer-ho des dels centres educatius o artistes amb empreses i industrials.”

Al final, i un cop acabat el Festival el proper 9 de novembre, les màquines de joc es quedaran a l’Institut Escola de Besalú, per formar part de la seva oferta lúdica.

x