187 estudiants garrotxins han començat aquest dimecres la selectivitat

Si hi ha tres dies transcendents a la vida d’un estudiant aquest són, sens dubte, els de la selectivitat, que ha començat avui arreu del país; a la Garrotxa amb un total de 235 estudiants, 48 de l’Institut Abat Oliva de Ripoll i 187 de Bosc de la Coma, l’Institut garrotxa, l’Escola d’Art d’Olot i l’Institut Montsacopa, que enguany ha fet de seu de les proves.

Els nervis eren a flor de pell poc abans d’entrar a les aules per fer el primer dels exàmens, el de llengua castellana

Joan Martí, President de Tribunal 511 Olot PAU 2019: “Les úniques petites novetats és que s’ha canviat l’horari d’algunes assignatures específiques, però això afecta a molt poca gent, és una qüestió d’ordre intern per evitar que hi hagi tants alumnes en matèries coincidents. S’ha canviat l’horari de química, per exemple i d’electrotècnia”

Quan passaven pocs minuts de les deu del matí els alumnes més ràpids ja sortien de les aules, intercanviant sensacions amb companys i professors. La lectura obligatòria de ‘Los niños tontos’, un poema de Blas de Otero i preguntes sobre sintaxi inversa i sinònims, han estat alguns dels continguts d’aquesta primera prova, que en general els futurs estudiants universitaris no han trobat complicats. La discussió, però, sempre és la mateixa: opció A o opció B?

 

Jordi Caro, Institut Abat Oliva: “No sóc gaire de llengües i me l’esperava bastant difícil però crec que l’he afrontat bastant bé.

Núria Canal, Institut Bosc de la Coma: “Era bastant fàcil, jo he triat l’opció A i molt fàcil comparat amb tot el que hem fet durant el curs”

Sílvia Ribes, Institut Garrotxa: “Realment eren preguntes que no et podies estudiar, era tot pensar en el moment”

Maria Dekyurai, Institut Garrotxa: “No era complicat, no hi havia preguntes que féssin dubtar i ha estat bé en general”

Maria Formatgé, Institut Abat Oliva: “He fet l’opció A i la veritat és que no m’ha semblat pas massa difícil”

Elena Castillo, Professora Institut Bosc de la Coma: “L’examen respon a les expectatives, la veritat és que hi havia potser alguna pregunta que es veu que és trampa i pretenen enganxar a l’estudiant”

Càndid Sampere, Professor Institut Montsacopa: “Són percepcions, nosaltres també estem comentant que aparentment sembla que l’opció B és una mica més complicada”

 

Hores i hores d’estudi que s’han de plasmar durant les Proves d’Accés a la Universitat, lluitant precisament per somnis universitaris molt diversos.

Somnis pels quals hauran de seguir treballant, des d’avui i fins divendres. En aquell moment del matí, però torn pel segon examen, el de català.

Durant la priemra jornada també es realitzen els exàmens de llengua catalana, Ciències de la terra i el Medi Ambient, Matemàtiques aplicades a les ciències socials, Fonaments de les arts, literatura castellana, anàlisi musical i dibuix tècnic, mentre que demà serà el torn de llengua estrangera i història, dibuix artístic, matemàtiques, llatí, química i història de l’art.