Besalú acollirà aquest dissabte el Dia del Superheroi per col·laborar contra el càncer

Aquest dissabte Besalú estrena una acció solidària molt especial. Està dedicada a un veí de la vila, en Marc, que va morir fa un any a causa d’un càncer. La seva família ha decidit retre-li un homenatge organitzant la primera edició del Dia del Superheroi a la placeta de Sant Vicenç del municipi. Tots els diners que es recullin es destinaran a la Fundació More, que treballa per la investigació i el tractament del càncer.

Marina Albino, organització Dia del Superheroi: “El 14 farà un any i hem de fer alguna cosa per fer-li memòria i durant tot el dia farem activitats, un festival a gran escala. Perquè ell era així, tot ho volia fer d’aquesta manera, a gran escala”


La jornada, que compta amb la implicació de nombroses entitats i voluntaris de Besalú, començarà a primera hora del matí amb una pedalada popular. També hi haurà tallers, visites guiades, un àpat popular, concerts i actuacions. El metge que va tractar en Marc, Santiago Viteri, i va acompanyar a la seva família durant tot el procés, també hi serà per donar suport amb la iniciativa i durà a terme una xerrada.

Maria Gratacós, organització Dia del Superheroi: “També hi haurà el racó de la salut amb unes infermeres i una metgessa que miraran la pressió i miraran el sucre de la gent donant la voluntat. Després a les dues també es farà una arrossada popular també per un preu simbòlic, que hi entrarà l’arròs, el beure i el pa i tothom qui vulgui menjar un plat d’arròs també ho podrà fer”

En el Dia del Superheroi no hi faltarà un dels projectes personals que el protagonista de l’homenatge va engegar durant la seva malaltia. Es tracta d’una food truck amb la qual va participar a les primeres edicions del Festival Underbridge de Besalú.