El comitè executiu de JxCat proposa Santi Reixach com a president del Consell Comarcal i Eduard Llorà com a diputat provincial

El comitè executiu de Junts per Catalunya a la Garrotxa ha proposat l’alcalde de les Planes d’Hostoles, Eduard Llorà, com a diputat comarcal de la candidatura a la Diputació de Girona.


Segons el propi comitè, Llorà reuneix les característiques necessàries per al càrrec. Polític amb projecció, l’avalen els resultats al municipi de la Vall d’Hostoles, on ha guanyat les darreres tres eleccions, les del passat mes de maig, sense candidatura opositora. Ben considerat entre els militants, està també ben connectat amb alts càrrecs de les administracions supracomarcals, amb experiència en tasques de responsabilitat institucional com la presidència de Turisme Garrotxa. Consultat per Olot Televisió, Llorà ha explicat que estaria disposat a assumir el càrrec si els socis de Junts per Catalunya li donen la confiança amb la seva ratificació. Llorà substituiria així qui ha estat fins ara el diputat pel partit a la corporació provincial en representació de la Garrotxa, l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, qui dins de l’organisme ha assumit la presidència de Dipsalut.

El comitè executiu comarcal ha anunciat oficialment també la seva proposta per ocupar la presidència del Consell Comarcal de la Garrotxa, la de l’alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach, qui ja fa uns dies va anunciar que es postulava per al càrrec. Per al comitè executiu, Reixach, reuneix els mateixos mèrits que Llorà pel que fa a coneixement de la comarca, posicionament dins de la candidatura, suport polític i experiència política.

La proposta del comitè executiu de Junts per Catalunya pel que fa als dos càrrecs haurà de ser ratificada pels socis a l’assemblea que  se celebrarà la setmana del 25 de juny. Els dies posteriors, el comitè prepararà i proposarà oficialment el cartipàs del Consell Comarcal de la Garrotxa, amb els noms dels altres 13 consellers que Junts per Catalunya tindrà a la corporació, així com les respectives carteres de responsabilitat. El grup governarà amb majoria absoluta a la corporació després dels resultats obtinguts a les passades eleccions municipals. El comitè ja ha dit que preveu per a Olot un protagonisme preeminent.