La Torre Malagrida acull l’última de les trobades del Consell dels Infants d’aquest curs a Olot

La Torre Malagrida d’Olot s’ha omplert, aquest dimecres, de nens i nenes de 5è de primària de les escoles de la ciutat, tots ells representants del Consell d’Infants d’Olot. Es duia a terme l’última de les trobades del consell d’aquest curs 18-19.


Aquesta última trobada, ha comptat amb la presència de pares i mares dels alumnes, així com amb la participació d’un representant de l’Ajuntament, el SIGMA, l’Hospital d’Olot i l’IME. Després de la trobada, els esperava un petit berenar.

El Consell dels Infants d’Olot és un òrgan de participació, consulta i assessorament de l’Ajuntament. Un dels seus  objectius principals és donar a conèixer el punt de vista dels infants no només en temes estrictament infantils sinó en tots els aspectes relacionats amb la ciutat. Cada any es presenten una sèrie de propostes relacionades amb el tema escollit que es presenten al Ple de l’Ajuntament.

Montse Riera, tècnica de l’IME: “De mica mica intentar que es coneguin nens i nenes de diferents escoles i que també posin en pràctica les seves capacitats de proposar, reflexionar i consensuar al voltant d’un tema en concret.”

En aquesta 4a edició, el tema escollit va ser la Salut, i van comptar amb la col·laboració de diverses persones de l’àmbit de la salut.

Anton Foguet, director assistencial de l’equip pediàtric de la Garrotxa:  “El que es pot fer d’arribar als nens, sobretot en el tema de salut i fora de la consulta, és prioritari.”

A més, també se’ls hi va proposar dinamitzar els jardins de l’Alberg Torre Malagrida. Els alumnes van proposar la creació d’un parterre ple de plantes i flors de temporada.

Marc Arimany, tècnic SIGMA: “Són uns jardins històrics que tenen molt valor i molt potencial, el que necessitem és millorar-los i qui millor que els nens i nenes per fer-ho.”

L’Ajuntament per la seva banda, que considera positiu aquest feedback amb els ciutadans més joves de la ciutat, ha aprofitat aquesta trobada de final de curs per fer un retorn de les propostes.

Pep Berga, regidor d’educació en funcions: “Sobretot el que aprens amb ells es que la ciutat es pot veure de manera diferent segons l’edat que un te. El que els hi expliquem molt bé és allò que podrem fer i allò que no serà possible fer. Avui el que els hi farem és aquest retorn.”

Aquest any, el Consell dels Infants d’Olot ha comptat amb un total de 380 alumnes, una trentena de representants i 16 propostes.

 

x