Les entitats socials independentistes de la Garrotxa demanen intesificar les protestes després del judici del procés

El Firalet d’Olot va viure una nova manifestació reclamant la llibertat dels presos independentistes, després de quedar vist per a sentència el judici del Tribunal Suprem.


La mobilització, convocada per l’ANC i Òmnium davant els ajuntaments de les capitals catalanes, va comptar amb l’assistència de més de 200 persones, on era comuna la idea de que la decisió final dels magistrats ja havia estat dictada, i era pessimista pel futur dels líders catalans.

Nuri Batallé, presidenta Òmnium Garrotxa: “No hi confiem massa, tot i que tenim esperança. Creiem que és un judici farsa, i en demanem l’absolució.”

Josep Ferrés, coordinador local ANC Olot : “El que es busca és castigar els líders del moviment independentista per fer-nos desdir a que hi tornem. Però no li pot sortir tot gratis a l’estat espanyol, i hi haurà gent que agafarà el relleu. Com deien alguns encausats a l’al·legat final, ho tornarem a fer.”

Per contrarestar la hipotètica sentència negativa, tant Òmnium Garrotxa com l’ANC són del parer que les manifestacions han de ser més intenses, per aconseguir els seus objectius.

 

Nuri Batallé, presidenta Òmnium Garrotxa: “Hem d’incrementar la sortida al carrer, la desobediència i la unitat, sobretot.”

Josep Ferrés, coordinador local ANC Olot :”S’ha de continuar essent cívics, ens hem de seguir mobilitzant de forma pacífica, però hem de pujar d’intensitat: sinó ens haurien vençut, i nosaltres no estem disposats a renunciar; perseverarem en la nostra idea.”

El proper 2 de juliol, l’ANC prepara un desplaçament a Estrasburg, per a reivindicar els drets com a eurodiputats de Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras, el dia previst per a la constitució del nou Parlament Europeu.