La selectivitat arriba al seu equador amb l’examen d’Història com a protagonista

La selectivitat ha arribat aquest dijous al seu equador. El primer examen de tots ha estat el d‘història, en el qual hi han entrat preguntes de sobre la dictadura de Primo de Rivera, el franquisme a Catalunya, la transició democràtica i el bienni reformista.

Anna Planas, professora Institut Abat Oliba: “Ara van sortint en compte gotes, que han fet l’examen d’història, però contents en general.”

Nil Casadevall, estudiant Institut Bosc de la Coma: “He triat la opció B, el meu company la A. I jo l’he trobat bastant assequible, per ser història i bastant content. “

Anna Martín, estudiant Institut La Garrotxa: “De moment millor, perquè el de matemàtiques ahir va ser molt difícil i el d’història d¡’avui també me l’imaginava complicat.”

 Lluc Vives i Tomàs Redondo: “Ara hem acabat de fer l’examen d’història. Com t’ha anat Tomàs? Era difícil l’examen, podrien haver ficat preguntes més bàsiques, però no s’han passat del tot. Què t’agradaria estudiar Tomàs? Apunto al doble grau d’Enginyeria i ADE, doble grau a Girona. I tu què Lluc? Jo entre Sociologia i Periodisme.”

ADE, Enginyeria Industrial, sociologia, periodisme… la llista és llarga.

Pau Portils, estudiant Institut Bosc de la Coma: “Jo Magisteri.”

 Nil Casadevall, estudiant Institut Bosc de la Coma: “Jo Biologia Marina.”

Anna Martín, estudiant Institut La Garrotxa: “Jo Publicitat i Relacions Públiques.”

 Awa Jallow, estudaint Institut La Garrotxa: “Jo Dret.”

Aquest dimecres es va dur a terme, també, l’examen de llengua catalana, que en línies generals els estudiants van trobar més fàcil que el de llengua castellana. Entre les preguntes, els complements i les lectures de ‘Terra baixa’ i ‘Mirall trencat’.

Anna Martín, estudiant Institut la Garrotxa: “Jo el vaig trobar més fàcil que el de castellà. Si t’havies llegit els llibres podies contestar fàcilment.”

Avui s’acaben els exàmens de les assignatures troncals, amb Llengua Estrangera i Història. De cares a demà encara els quedarà els de Biologia, Geografia i economia, entre d’altres.”

Tot i els nervis permanents, però, l’ambient avui al decans era més distès, amb més somriures. Això sí: una mirada als apunts abans d’entrar a fer el següent examen mai falta.