ERC Olot presenta un decàleg de propostes per treballar per a la ciutat des de l’oposició

Esquerra Republicana de Catalunya a Olot ha presentat un decàleg de propostes que marcaran les seves línies d’actuació durant aquest proper mandat. El grup afirma que vol treballar per la ciutat d’Olot des de l’oposició i amb una política de continuïtat per tal que la capital garrotxina pugui assolir els reptes de futur que té al davant.

Anna Barnadas, ERC Olot: “Nosaltres a treballar des de l’oposició que és allà on els olotins i olotines ens han col·locat i a fer-ho defensant fermament el nostre programa”


Entre les propostes s’hi troben la seva voluntat de continuar treballant pel barri vell, ja que consideren que el 50% de les inversions de l’ajuntament haurien de ser destinades a rehabilitar aquest sector de la ciutat i a dur a terme diverses polítiques d’habitatge. Aquesta suposa una de les prioritats del grup, tot i que dins el decàleg presentat se n’hi troben d’altres com assumir el repte de mobilitat sostenible, proposta que enllaça amb la seva voluntat d’estar disposats a donar suport a qualsevol reforma de l’Avinguda Sant Jordi per poder-la transformar en un carrer més de la ciutat, a més de treballar conjuntament amb els ajuntaments de Les Preses i la Vall d’en Bas perquè la variant pugui ser una realitat el més aviat possible.

Definir el model de patrimoni natural i turisme és una altra de les propostes d’esquerra. No donen suport a l’opció de l’espai cràter i creuen necessària la cerca d’una alternativa amb un projecte que sigui adequat per a la ciutat i que no hipotequi les inversions d’aquesta.

Anna Barnadas, ERC Olot: “El que necessitem és apostar per un nou model de patrimoni natural i la visibilització d’aquest patrimoni natural lligat també amb quin ha de ser el nostre model turístic. Per tant nosaltres pensem que seria un bon moment per aturar i repensar aquest Espai Cràter”

El partit també inclou dins el seu decàleg la creació d’organismes de participació, la regulació de les subvencions públiques i la desinstitucionalització de la cultura. A banda d’apostar per la transició energètica, on demanen que des de l’ajuntament es promogui i subvencioni aquest nou model de transició, a més de trobar les línies oportunes perquè tots els ciutadans d’Olot puguin sumar-s’hi.

Anna Barnadas, ERC Olot: “Pensem que és una de les apostes clau que ha de fer la ciutat d’una manera molt decidida. No en fem prou amb un programa de transició energètica, la transició ha d’impregnar a tots i cadascun dels ciutadans”

Un seguit de propostes que el grup presenta des de l’oposició per tal de seguir treballant per la ciutat d’Olot.