Lluís Guinó afronta el setè mandat com a alcalde acceptant que hi haurà divergències amb l’oposició durant el mandat

El de Besalú va ser l’únic ajuntament garrotxí que va constituïr-se dissabte a la tarda. El candidat de JuntsxCatalunya, Lluís Guinó, va rebre la vara d’alcalde per setena vegada  consecutiva. Guinó governarà amb vuit regidors després de dos mandats fent-ho en solitari. Les diferències amb el nou grup a l’oposició es van fer visibles ja en l’acte de constitució, davant la petició de +Besalú-ERC d’emetre els vots de forma secreta, que no es va acceptar. Tot i així, Guinó assegura que crearan els mecanismes perquè totes les sensibilitats representades al ple tinguin participació política.

Lluís Guinó, alcalde Besalú: “L’objectiu és treballar de forma conjunta, obrir espais de diàleg, articulació de consensos, per tal que totes aquelles decisions més enllà de les desavinences acabin funcionant en benefici de la gent de Besalú. Som conscients que la diversitat segurament enriquirà”.

El nou cap de l’oposició és Alfred Cairó, de +Besalú-ERC, que ha entrat al consistori amb tres regidors.

Alfred Cairó, portaveu ERC Besalú: “Volem mirar de transportar el que portava el nostre programa amb les accions que puguin fer-se des del govern. Això és difícil, però volem mirar que els quatre eixos que teníem que bàsicament són la transparència, comunicació, participació i protecció social es puguin anar aplicant al llarg d’aquests quatre anys dins l’ajuntament:”

 Guinó enceta el seu setè mandat com a alcalde pendent de la resolució de la causa contra ell i la resta d’ exmembres de la mesa del Parlament per la declaració d’independència i el referèndum de l’1 d’octubre. La Fiscalia demana un any i vuit mesos d’inhabilitació per un delicte de desobediència.