Besalú acull el Dia del Superheroi per col·laborar contra el càncer amb desenes d’activitats

Besalú va acollir aquest dissabte el Dia del Superheroi. Una acció de solidaritat dedicada a en Marc, un veí del municipi que va morir fa un any a causa d’un càncer. La seva família va decidir fer-li un homenatge, organitzant la primera edició del Dia del Superheroi a la placeta de Sant Vicenç.

Marina Albino, dona Marc: “La idea va venir a causa d’un grup musical que tenim. Volíem fer un concert i, com que ell era molt de festa, vam pensar quina millor manera de fer-li memòria que aquesta”.


La jornada va comptar amb la implicació de nombroses entitats i voluntaris de Besalú i va començar amb una pedalada popular. També hi van tenir lloc tallers, visites guiades, sortejos, una arrossada popular, concerts, actuacions i una xerrada de Santiago Viteri, el metge que va tractar en Marc i va acompanyar a tota la seva família durant el procés.

Santiago Viteri, Institut Oncològic Dr. Rosell: “Para mi es muy importante, tanto a nivel personal, como profesional, una iniciativa como esta. Yo soy médico y oncológo, me dedico a diagnosticar y tratar pacientes con cáncer. Pero el cáncer es un reto muy complicado, es una enfermedad muy difícil y hace falta que todos sumemos nuestros esfuerços”.

Tampoc hi va faltar un dels projectes personals que el protagonista de l’homenatge va engegar durant la seva malaltia. Es tracta d’una food truck amb la qual va participar en les primeres edicions del Festival Underbridge de Besalú.

Marta Vergés, germana Marc: “No ens esperàvem tanta gent, tants amics, coneguts, familiars, gent de Besalú que ens ha recolzat des del minut zero. Molt contentes, de veritat. No hi ha paraules per descriure el que ha fet la gent de Besalú i implicar-se com s’hi han implicat”.

Tots els diners recaptats van destinats a la Fundació More, que treballa per la investigació i el tractament d’aquesta malaltia.

Marta Vergés, germana Marc: “La Fundació More és l’equip de metges que portàvem el cas del meu germà. Vam decidir des del primer moment donar els diners a aquesta fundació perquè ens van tractar molt bé. En Marc també s’hi sentia molt a gust. Ens va quedar un bon pressentiment d’ells”.

 

Marina Albino, dona Marc: “Ens van donar la mà en el moment en què ho necessitàvem. També ens van donar molt de suport”.