Els Bastoners i Grallers d’Olot celebren el 25è aniversari amb una cercavila en diferents punts del centre de la ciutat

Els Bastoners i Grallers d’Olot, la secció dedicada al ball de bastons de l’Esbart Olot, va celebrar aquest cap de setmana el seu 25è aniversari. L’acte prinicipal de la jornada va tenir lloc dissabte a la tarda, amb una trobada bastonera que va comptar pràcticament amb totes les colles de ball de bastons de Girona. A més de les colles gironines, també va venir convidada la colla bastonera de Gràcia.

Àlvar Borrell, director artístic Esbart Olot: “Vam decidir que estaria molt bé tornar-nos a trobar amb diferents persones amb qui havíem compartit diferents moments de la nostra història. Els hem convidat a venir aquí i a passar el dia amb nosaltres. Hem fet una trobada de ball de bastons que ha coincidit amb tots els actes del Shopping Night i diferents celebracions que s’han fet a la ciutat. Hem pogut col·laborar a fer que la ciutat estigués bullint d’activitat”.

Els Bastoners i Grallers d’Olot tenen l’honor de ser el grup de ball de bastons en actiu més antic de la província de Girona, i durant anys van ser l’únic grup existent.

Àlvar Borrell, director artístic Esbart Olot: “Nosaltres el que hem fet és una cercavila on hem anat parant en diferents punts del centre i hem anat fent diferents lluïments en diverses places. Ens ha servit per anar veient com balla cadascú i poder presentar els diferents estils de ball de bastons que hi ha. Ha sigut útil per entendre com entén cadascú el ball de bastons, perquè es pot entendre de moltes maneres diferents”.

La celebració va acabar amb un sopar de germanor i posteriorment el concert del grup Germà Negre, amb qui els bastoners van preparar una col·laboració de forma conjunta.

x