Isaac Barti i Martina Gonfaus, amb rècord, són els guanyadors la 45a pujada a la Salut

Després de la ressaca de la festa major de fa una setmana, Sant Feliu de Pallerols ha acollit aquest diumenge la 45a edició de la pujada a la Salut, en la que hi han participat, segons la organització, 160 corredors i caminaires.

David Duran, Club atletisme Pescallunes: “És una pujada dura. Es divideix en tres sectors: el primer suau, el segon és dur perquè hi toca més el sol i fa calor, i el tercer és el més dur, que és passant per una fageda. Els participants van sortint de dos en dos cada mig minut, i és el que fa una mica diferent al que solen ser aquestes curses normalment.”

A través d’una distància d’uns dos quilòmetres i mig i amb un desnivell positiu de 500 metres a dos quarts de vuit del matí els caminaires han començat la marxa cap al santuari, mentre que els corredors ho han fet una hora més tard, amb l’al·licient de poder guanyar 200 euros si rebaixaven el registre més ràpid de la història.

Núria López, participant CN Olot: “La pot fer tothom, corrent caminant… és una cursa molt maca.”

El més ràpid en arribar al santuari de la Mare de Déu de la salut ha estat Isaac Barti, que ha completat la pujada amb un temps de 21:06 segons, un minut per sobre del rècord històric.

 Isaac Barti, guanyador prova masculina: “Super content, m’ho he passat molt bé. S’ha patit també. Són d’aquelles curses que has vist tota la vida, i que sempre he fet, i un dia em faria molt il·lusió batre el rècord.”

Darrere seu, amb 22:58’’ ha arribat Aleix Bautista, seguit de David García, més enllà dels 23 minuts. En l’apartat femení la debutant en aquesta prova Martina Gonfaus ha rebaixat el millor registre mai aconseguit amb un temps de 26:26’’, enduent-se, així, la victòria en la prova femenina i els 200 euros.

 Martina Gonfaus, guanyadora prova femenina i nova plusmarquista: “Em vaig mirar la cursa, i vaig pensar que podria fer el rècord, però no venia per això, sinó a gaudir de la cursa. M’ha agradat molt la part final, que era molt dreta i et podies agafar a les arrels. M’ha anat molt bé.”

Arce Freixas, amb 28:03’’ i Meritxell Solà, amb 28:46’’, han sigut segona i tercera, respectivament.